fbpx

Serumi za lice

Serumi predstavljaju neophodan vid nege kada je u pitanju zdravlje, hidratacija i svežina kože.

Kako polako zalazimo u dvadesete godine, naša koža zahteva više nege, stoga je serum idealni izbor kao vid svakodnevne rutine, bez obzira koji tip kože je u pitanju.

Serum nanosimo kao treći korak, odnosno nakon čišćenja i toniziranja (nanošenje tonika) kože lica.

Zbog svoje vodene baze(izuzev uljanih seruma), poželjno ih je „zaključati“ narednim proizvodom, odnosno kremom za lice.

Na ovaj način sprečavamo isparavanje dragocenih sastojaka pre nego što oni započnu svoje dejstvo.

Ako ste se ikada zapitali zašto serum prethodi kremi, i koja je zapravo razlika između ova dva proizvoda, evo i odgovora.

Redosled nanošenja proizvoda u skin care rutini započinje sa najlakšim, te završava sa proizvodom koji je najteži po teksturi.

Osim po teksturi, serume i kreme razlikuje upravo njihov način delovanja.

Zahvaljujući svojoj građi, serumi brže i lakše prodiru u dublje slojeve kože, te efikasno dopremaju sve hranljive sastojke i čine ih maksimalno iskorišćenim. Ovo nam govori da je dejstvo seruma dubinsko, te i efikasnije u odnosu na kremu za lice.

Da li to znači da nema potrebe za kremom?

Naprotiv, svaki proizvod ima svoju bitnu ulogu kada je nega kože u pitanju. Krema upotpunjuje dejstvo seruma, te jedno bez drugog nemaju potpuni efekat.

Kako da izaberem serum za sebe?

U zavisnosti od sastojaka, serumi efikasno i ciljano utiču na određenu problematiku, kao na primer nedostatak hidratacije, hiperpigmentacije, prve znakove starenja, fleke, crvenila, ožiljke, akne i slično.

Biraj serum koji odgovara tvojim potrebama i uživaj u njegovom efikasnom dejstvu. Napravili smo kviz koji će ti pomoći da se odlučiš pri kupovini.